Reteta zilei: Piure de cartofi cu ceapa verde
PrinteazaPiure de cartofi cu ceapa verde din: cartofi, unt, lapte, salata creata, varza, ceapa verde, sare, piper.
Poate te intereseaza si Piure de dovleac
Ingrediente:
- 8 cartofi, taiati in jumatati
- 8 linguri de unt nesărat
- ½ ceasca lapte sau smântână lichida
- 1 salata creata, tocata
- 1-2 cesti de varza tocata
- 6-8 fire ceapa verde, tocata
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Aduceti o oală mare de apă la fiert. Adaugati 1 linguriță de sare și cartofii. Gatiti până când cartofii sunt fragezi.
Scurgeti într-o strecurătoare, apoi adaugati din nou in oala. Pasati cartofii pana se omogenizeaza, apoi se adaugă laptele și 6 linguri de unt.
Asezonati cu sare și piper, amestecati și pastrati deoparte. Adaugati salata si varza intr-o oala cu apa sarata. Gatiti timp de 3-4 minute. Scurgeti bine.
Se amestecă cartofi, salata și varza împreună și se incorporeaza ceapa verde. Se condimentează cu sare și piper.
Pentru a servi, puneti in boluri, garnisiti cu restul de unt si ceapa verde.
Piure de cartofi cu ceapa verde
Pofta buna!