Reteta zilei: Piure de cartofi cu ceapa verde

Printeaza

Piure de cartofi cu ceapa verde din: cartofi, unt, lapte, salata creata, varza, ceapa verde, sare, piper.

Poate te intereseaza si Piure de dovleac

Piure_de_cartofi_cu_ceapa_verde_07

Piure de cartofi cu ceapa verde

Ingrediente:

  • 8 cartofi, taiati in jumatati
  • 8 linguri de unt nesărat
  • ½ ceasca lapte sau smântână lichida
  • 1 salata creata, tocata
  • 1-2 cesti de varza tocata
  • 6-8 fire ceapa verde, tocata
  • sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:

Aduceti o oală mare de apă la fiert. Adaugati 1 linguriță de sare și cartofii. Gatiti până când cartofii sunt fragezi.

Piure_de_cartofi_cu_ceapa_verde_02

Scurgeti într-o strecurătoare, apoi adaugati din nou in oala. Pasati cartofii pana se omogenizeaza, apoi se adaugă laptele și 6 linguri de unt.

Piure_de_cartofi_cu_ceapa_verde_03

Asezonati cu sare și piper, amestecati și pastrati deoparte. Adaugati salata si varza intr-o oala cu apa sarata. Gatiti timp de 3-4 minute. Scurgeti bine.

Piure_de_cartofi_cu_ceapa_verde_04
Se amestecă cartofi, salata și varza împreună și se incorporeaza ceapa verde. Se condimentează cu sare și piper.

Piure_de_cartofi_cu_ceapa_verde_05
Pentru a servi, puneti in boluri, garnisiti cu restul de unt si ceapa verde.

Piure_de_cartofi_cu_ceapa_verde_06

Piure de cartofi cu ceapa verde

Piure_de_cartofi_cu_ceapa_verde_06

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.