Reteta zilei: Piure de cartofi cu branza cheddar

Printeaza

Piure de cartofi cu branza cheddar din: cartofi rosii, sare, unt, praf de usturoi, piper negru, smantana, branza cheddar, ceapa verde.

Piure_de_cartofi_cu_branza_cheddar_12

Piure de cartofi cu branza cheddar

 

Ingrediente:

  • 4 cartofi rosii
  • ½ lingurita de sare
  • 1-1/2 linguri de unt
  • ¼ lingurita praf de usturoi
  • ¼ lingurita piper negru macinat
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ ceasca smantana
  • 1 ceasca branza cheddar, rasa
  • 2 fire ceapa verde, tocata

 

Mod de preparare:

Se taie cartofii sferturi si se pun la fiert in apa cu ½ lingurita de sare. Se fierb aproximativ 15 minute, apoi se scurge apa . Adaugati untul si pisati bine.

Piure_de_cartofi_cu_branza_cheddar_04

Apoi, se adauga usturoi , piper, sare si smantana. Amestecati bine cu o spatula.

Piure_de_cartofi_cu_branza_cheddar_08

Serviti piureul de cartofi cald cu ceapa verde si branza rasa.

Piure_de_cartofi_cu_branza_cheddar_10

Piure de cartofi cu branza cheddar

Piure_de_cartofi_cu_branza_cheddar_13

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Daniela Melinte

    De unde se cumpara branza din asta? Si nu se curata cartofii de coaja?

  2. Branza asta se gaseste peste tot. Si nu, se poate face si asa piureul, ii speli bine inainte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.