Reteta zilei: Piftie

Printeaza

O reteta delicioasa de piftie din: picioare porc, rasol porc, carne de porc, usturoi si sare.

Piftie

Ingrediente:

  • 3 picioare porc
  • 1 rasol porc
  • 1 bucata de carne porc potrivita
  • 3 capatani usturoi
  • sare

 

 

 

Mod de preparare:

Se spala foarte bine picioarele de porc, se indeparteaza resturile de par de pe sorici, se cresteaza picioarele si rasolul si se lasa in apa rece pentru 12 ore. Se pun apoi la fiert Intr-o oala de aproximativ 9-10 l. Oala trebuie sa fie umpluta cu apa aproape de tot.

Piftie_02

Cand incepe sa fiarba se spumuieste bine. Aceasta etapa este foarte importanta astfel incat zeama sa iasa limpede si curata. Se fierbe pentru aproximativ 5-6 ore, pana cand carnea se dezlipeste de pe oase.

Piftie_10

Se indeparteaza oasele si carnea se aseaza in boluri/castroane, dupa preferinta. In zeama ramasa se adauga sare si usturoi pisat dupa gust. Se toarna apoi in boluri peste carne. Se lasa la racit, apoi se da la frigider pentru 12 ore.

Piftie_11

Se serveste rece.

Piftie

 Piftie

Piftie

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Da, anul asta vreau sa fac si eu piftie!

  2. Hmmmm, vreau si eu, dar o prefer pe aia de curcan

  3. Foarte buna piftia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.