Reteta zilei: Piftie cu afumatura

Printeaza

O reteta delicioasa de piftie cu afumatura din: ureche de porc, carne macra, ciolan afumat de porc, genunchi de vita, sorici, picior de porc, ceapa, morcov, telina, foaie de dafin, usturoi, boabe de piper, coriandru si sare.

Piftie cu afumatura

Ingrediente:

  • 1 ureche de porc
  • 1 kg carne macra
  • 1 ciolan afumat de porc
  • 1 genunchi de vita
  • 1/4 kg sorici
  • 1 picior de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 foaie de dafin
  • 1 capatana de usturoi
  • boabe de piper
  • boabe de coriandru
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune cărnurile şi oasele la fiert în apă rece cu sare, la foc redus (nivelul apei să-l depăşească de două ori pe al cărnii), la spuma când se formează, pune legumele curăţate, boabele de piper, foaia de dafin, sare, coriandru.

 

Lasă la fiert 4-5 ore, până ce carnea se des­face de pe os şi zeama a scăzut la nivelul cărnii. Stre­coară şi separă carnea de şorici, de grăsime, iar legu­mele dă-le deoparte (se pot pune ca ornament în piftie sau se folosesc la salata de boeuf).

Piftie_cu_afumatura

Pune în strecură­toare usturoiul pisat şi stre­coară zeama de 3-4 ori prin usturoi. Lasă la rece până a doua zi. îndepărtează stratul de grăsime şi încălzeşte zeama din nou. Pune carnea într-o formă ovală mai mare şi una rotundă mică. Toarnă zeama şi dă la rece.

Piftie_cu_afumatura_02

Când piftia s-a legat, răstorni cele două . forme şi asamblezi porcul după cum urmează: tai jumătate din forma mică şi o pui pe post de rât. Două frunze de porumb uscat (tăiate) pe post de urechi. Măsline ca ochi şi nări. In rest, de voie.

Piftie_cu_afumatura_03

Piftie cu afumatura

Piftie cu afumatura

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O nebunie piftia asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.