Reteta zilei: Piept de pui umplut – reteta usor de preparat
PrinteazaPiept de pui umplut din: branza de capra, usturoi, busuioc, fulgi de ardei rosu, suc de lamaie, ulei de masline, piept de pui, lamaie, nuci de pin.
Ingrediente:
- 120gr brânză de capră moale
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 lingura busuioc proaspat tocat
- ½ lingurita fulgi de ardei rosu
- 1 lingurita suc proaspat de lamaie
- 1 lingurita ulei de masline
- 4 piepti de pui cu piele
- ½ lamaie, tăiata felii subțiri
Ingrediente sos pesto:
- 1/3 cana nuci de pin, prajite si tocate marunt
- 1 ceasca busuioc proaspat, tocat marunt
- 2 catei mari de usturoi, tocat
- ¼ lingurita fulgi de ardei rosu
- 1 lingura plus 1 lingurita suc proaspat de lamaie
- ¼ cană de ulei de măsline, plus 2 linguri
- sare
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C.
Într-un castron mic combina branza de capra, usturoi, busuioc, ardei roșu, suc de lamaie si ulei de masline.
Gustati și se condimentează cu un pic de sare, dacă este necesar.
Crestati fiecare piept de pui pe sub piele si umpleti cu amestec de branza fiecare piept de pui.
Prindeti cu scobitori Asezati fiecare piept de pui într-un vas de copt.
Ungeti cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare și piper.
Puneți două felii subtiri de lamaie pe partea de sus a fiecărui piept si dati la cuptor pentru 30 minute.
Între timp ce puiul este la cuptor, se pregăteste sosul pesto.
Se încălzește o tigaie medie la foc mediu.
Se adauga semintele de pin și se prajesc timp de 2-3 minute.
Maruntiti apoi nucile si puneti intr-un bol.
Adăugați restul de ingrediente pentru pesto și se amestecă până sunt bine combinate.
Serviti pieptul de pui cu sos pesto.
Piept de pui umplut
Pofta buna!
Ce bine arata 🙂
A iesit bun?
Multumesc pentru reteta, promit ca o s-o incerc si eu. Arata foarte bine pieptul de pui umplut