Reteta zilei: Piept de pui cu şuncă in aspic

Printeaza

O reteta gustoasa de piept de pui cu sunca in aspic din: piept de pui, sunca presata, oua, morcovi, castraveti murati, gelatina, sare, vegeta si piper alb.

Piept de pui cu şuncă in aspic

Ingrediente: 

  • 200 gr piept de pui
  • 200 gr şuncă presată
  • 2 ouă
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr castraveţi muraţi
  • 2 pacheţele de gelatină
  • 10 gr sare
  • 20 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta)
  • 2 gr piper alb

 

Mod de preparare:

Ouăle se fierb în apă cu sare şi se curăţă de coajă. Morcovul se curăţă şi apoi se fierbe întreg împreună cu pieptul de pui, baza pen­tru mâncăruri şi piper.

Piept de pui cu şuncă in aspic

După ce a fiert, pieptul de pui se scurge bine de zea­mă, se lasă la răcit, se taie în fâşii pe lungime, apoi se rulează în felii de şuncă.

Piept de pui cu şuncă in aspic

Morcovul fiert şi cas­travetele murat se taie în cubuleţe, ouăle se feliază, iar cu ajutorul acestora se ornează rulourile de şuncă.

Piept de pui cu şuncă in aspic

Gelatina se dizolvă în supa în care a fiert puiul, se condimentează după gust, apoi se pune treptat peste rulourile de pui, lăsând tot timpul la rece pentru ca aces­tea să se îmbrace în aspic.

Piept de pui cu şuncă in aspic

Pentru a obţine cât mai mult aspic, rulourile de şuncă potfi puse într-o formă unsă cu puţin ulei, se toarnă pe deasupra aspicul, se ţine la rece, apoi se răstoarnă din formă.

Piept de pui cu şuncă în aspic

 Piept de pui cu şuncă in aspic

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • aspic de pui

7 comentarii

  1. Merge cu ori fel de carne, nu-i asa?

  2. Foarte bun pieptul de pui

  3. Arata bine

  4. Merita sa incerc o reteta ca asta

  5. Nu stiu ce sa zic, parca merita incercat

  6. Fuuuuuuuuuu, ce bine arata aspicul de pui 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.