Reteta zilei: Piept de pui cu banane

Printeaza

O reteta de piept de pui cu banane din: piept de pui, banane, cascaval, orez, vin alb, menta, sare, boia, piper alb si oregano.

Piept de pui cu banane

Ingrediente:

  • 600 gr piept de pui
  • 500 gr banane
  • 100 gr caşcaval
  • 100 gr orez
  • 100 ml vin alb
  • 30 gr unt
  • 1 crenguţă de mentă
  • 20 gr sare
  • 2 gr boia
  • 2 gr piper alb
  • 2 gr oregano

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie ca pentru şniţele şi se bate uşor cu ciocanul. Orezul se pune la fiert în apă cu sare.

Piept de pui cu banane

Fiecare bucată de car­ne se condimentează cu sa­re, deasupra se rade caşca­val, se piperează şi se pune câte o bucată de banană.

Piept de pui cu banane

Carnea se rulează, prin­zând la mijloc umplutura, apoi rulourile se pun pe o tavă, pe deasupra se rade caşcaval şi se condimentea­ză cu boia, piper şi oregano.

Piept de pui cu banane

In tavă se pune vinul, apoi se introduce în cuptor la 150°C circa 15 minute. Separat, în unt se călesc rondele de banane, orezul şi frunze de mentă, iar aceasta se serveşte ca şi gar­nitură.

Piept de pui cu banane

Pentru umplut, se recomandă folosirea bananelor verzi, puţin mai tari, pentru a nu se înmuia de tot în timpul coacerii.

Piept de pui cu banane

Piept de pui cu banane

Poftă bună!

2 comentarii

  1. N-am mancat asa ceva pana acum

  2. Merita incercat pieptul de pui cu banane

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.