Reteta zilei: Piept de pui cu aroma de usturoi

Printeaza

Piept de pui cu aroma de usturoi din: piept de pui, rosii uscate, busuioc, oregano, cimbru, rozmarin, dafin, usturoi, sare, piper, fulgi de ardei rosu, zahar, lamaie, vin alb, otet de vin rosu, ulei de masline.

 

Piept_de_pui_cu_aroma_de_usturoi_03

Ingrediente: 

  • 2-3 piepti de pui
  • 1/4 cana de rosii uscate
  • 1 lingura busuioc tocat
  • 1 lingura oregano tocat
  • 1 lingura cimbru tocat
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 1 frunza de dafin
  • 2 catei usturoi, tocat
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei roșu
  • zahăr 1/2 linguriță
  • zeama de la o lamaie
  • 1/3 cana vin alb
  • 2 linguri de oțet de vin roșu
  • 3 linguri de ulei de masline

 

Mod de preparare:

Într-un borcan se combină rosiile uscate, ierburi, usturoi, sare, piper, fulgi de ardei roșu și zahăr, suc de lămâie, vin, oțet și ulei de măsline.

Fixați capacul și se agită.

Piept_de_pui_cu_aroma_de_usturoi

Se pune pieptul de pui intr-o tava si se adauga sosul de rosii peste. Dati la frigider 1-2 ore.

Piept_de_pui_cu_aroma_de_usturoi_02

Se incalzeste gratarul la foc mediu. Se adauga pieptul de pui si timeniti pe ambele parti cate 6-8 minute.

Se transferă pe un platou de servire, lasati sa se odihneasca si serviti cald.

Piept_de_pui_cu_aroma_de_usturoi_03

Piept de pui cu aroma de usturoi

Piept_de_pui_cu_aroma_de_usturoi_03

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bun pieptul de pui cu aroma de usturoi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.