Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet cu miere

Printeaza

Piept de pui in crusta de pesmet cu miere din: piept de pui, mustar dijon, miere, pesmet, praf de usturoi, cimbru uscat, salvie, chimen, boia de ardei, ulei de masline, sare, piper.

 

Piept_de_pui_in_crusta_de_pesmet_cu_miere_08

Ingrediente:

  • 2 piepti de pui, taiat fiecare pe jumatate
  • 2 linguri de mustar dijon
  • 2 ½ lingurite de miere
  • ½ ceasca pesmet
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita de salvie
  • 1 lingurita chimen
  • ½ lingurita boia de ardei
  • 1 lingura ulei de masline
  • Sare si piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200 C.

Intr-un vas termorezistent se adauga pesmet, praf de usturoi, cimbru, salvie, chimen, boia de ardei si se amesteca pana sunt bine combinate.

Piept_de_pui_in_crusta_de_pesmet_cu_miere

Adaugati mustar si miere intr-un castron mic si se amesteca pana cand sunt bine combinate.

Piept_de_pui_in_crusta_de_pesmet_cu_miere_03

Imbracati pieptul de pui in amestecul de miere, dati apoi prin amestecul de pesmet, presarati sare si piper, dupa gust.

Acoperiți cu folie de aluminiu si coaceti pentru aproximativ 25 de minute.

Piept_de_pui_in_crusta_de_pesmet_cu_miere_04

Scoateți din cuptor și aruncați folia. Stropiti cu ulei de masline, apoi adaugati inapoi la cuptor pentru inca 15 minute.

Serviti pieptul de pui cald.

Piept_de_pui_in_crusta_de_pesmet_cu_miere_07

Piept de pui in crusta de pesmet cu miere

 

Piept_de_pui_in_crusta_de_pesmet_cu_miere_08

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciocanele de pui in crusta crocanta

Ciocanele de pui in crusta crocanta din: iaurt, mustar, sirop de artar, sos tabasco, sare, piper, ciocanele de pui, fulgi de porumb, praf de usturoi, boia de ardei, ulei. Ingrediente: 150 g iaurt o lingurita mustar 1 lingurita sirop de artar 1/2 lingurita sos tabasco sare piper 8 ciocanele de pui 100 g fulgi de […]

Piept de pui in crusta de verdeturi si sote de morcovi

Piept de pui in crusta de verdeturi si sote de morcovi din: piept de pui, mustar, pesmet, parmezan, usturoi, patrunjel, sare, piper, morcovi, pastarnac, unt, ulei, cimbru, zahar, apa. Ingrediente:  2 piepturi de pui fara os si piele 3 linguri de mustar 4 linguri de pesmet 2 linguri de parmezan ras 2 catei de usturoi […]

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place, o sa incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.