Reteta zilei: Piept de curcan la cuptor pe pat de pastarnac

Printeaza

Piept de curcan la cuptor pe pat de pastarnac din: pastarnac, ulei de masline, sare, piper, unt, rozmarin, cimbru, curcan.

Piept_de_curcan_la_cuptor_pe_pat_de_pastarnac_06

Piept de curcan la cuptor pe pat de pastarnac

Ingrediente: 

  • 3-4 bucati pastarnac, decojit
  • ulei de masline
  • sare
  • piper negru grosier
  • 3 linguri unt nesărat
  • 1 linguriță frunze de rozmarin tocat
  • 1 linguriță frunze de cimbru tocat
  • 1 piept de curcan

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C.
Se taie pastarnacul felii si se aseaza intr-o tava. Se stropesc cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper.

Piept_de_curcan_la_cuptor_pe_pat_de_pastarnac
Într-un castron mic combinati untul si ierburile si amestecati bine.

Piept_de_curcan_la_cuptor_pe_pat_de_pastarnac_02
Spalati si uscati carnea de curcan rulata. Ungeti cu amestecul de unt si asezonati cu sare și piper.
Asezati apoi peste pastarnac.

Piept_de_curcan_la_cuptor_pe_pat_de_pastarnac_03

Dati la cuptor aproximativ 1 ora. Se lasă să se odihnească 8-10 minute.

Piept_de_curcan_la_cuptor_pe_pat_de_pastarnac_04
Intre timp, mai rumeniti pastarnacul cateva minute, sa prinda o crusta aurie.

Piept_de_curcan_la_cuptor_pe_pat_de_pastarnac_05
Se taie pieptul de curcan si se serveste pe pat de pastarnac.

Piept_de_curcan_la_cuptor_pe_pat_de_pastarnac_06

Piept de curcan la cuptor pe pat de pastarnac

Piept_de_curcan_la_cuptor_pe_pat_de_pastarnac_06

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce bine arata pieptul de curcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.