Reteta zilei: Piept de curcan in crusta de ierburi aromatice

Printeaza

Piept de curcan in crusta de ierburi aromatice din: usturoi, sare, ulei de masline, salvie, cimbru, rozmarin, piper, seminte de telina, piept de curcan.

Poate te intereseaza si Ciocanele de curcan la cuptor

Piept_de_curcan_in_crusta_de_ierburi_aromatice_05

 

Ingrediente:

  • 2 catei de usturoi
  • 1 1/4 lingurite sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite salvie tocata
  • 2 lingurite cimbru tocat
  • 2 lingurite rozmarin tocat
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/4 lingurita seminte de telina
  • 1 piept de curcan, cu piele

Mod de preparare:

Se combină usturoiul și sarea într-un mojar și pasati pana obtineti o pastă omogenă.

Se adauga 2 linguri de ulei de masline, ierburi, piper si seminte de telina.

Piept_de_curcan_in_crusta_de_ierburi_aromatice

Ungeți pieptul de curcan peste tot cu pasta.

Rulati si legati cu sfoara alimentara.

Dati la frigider 6-24 de ore.

Aduceti la temperatura camerei si lasati sa stea 1 ora. Incalziti cuptorul la 150C.

Piept_de_curcan_in_crusta_de_ierburi_aromatice_02

Se încălzește o tigaie mare la foc mediu-mare.

Adaugati uleiul rămas și se încălzește.

Rumeniti pieptul de curcan cate 4-5 minute pe fiecare parte.

Piept_de_curcan_in_crusta_de_ierburi_aromatice_03

Dati la cuptor pentru 1 1/2-1 3/4 ore.

Lasati sa se odihneasca 20 de minute.

Piept_de_curcan_in_crusta_de_ierburi_aromatice_04

Indepartati apa si feliati, apoi serviti.

Piept_de_curcan_in_crusta_de_ierburi_aromatice_05

Piept de curcan in crusta de ierburi aromatice

Piept_de_curcan_in_crusta_de_ierburi_aromatice_06

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:

Reteta zilei: Piept de curcan umplut

Piept de curcan umplut din: piept de curcan, unt, lamaie, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan, cu os 8 linguri de unt 1 lămâie tăiată în jumătate 1 ceapă tăiată în jumătate patrunjel (frunze tocate, tulpini pentru umplutură) sare si piper     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 220C. Clătiți pieptul […]

Piept de curcan cu alune

Piept de curcan cu alune

Piept de curcan cu alune din: piept de curcan, prune, ciuperci, alune, sare, piper negru şi roşu, vin alb dulce, ceapă roşie, unt, ulei de măsline, boia dulce şi iute, cimbru verde. Ingrediente: 500 g piept de curcan 400 g prune 300 g ciuperci 150 g alune sare piper negru şi roşu

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata bine curcanul in crusta de ierburi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.