Reteta zilei: Piept de curcan cu ierburi aromatice

Printeaza

Piept de curcan cu ierburi aromatice din: usturoi, sare, ulei de masline, salvie, cimbru, rozmarin, piper, seminte de telina, piept de curcan.

Piept_de_curcan_cu_ierburi_aromatice_05

Ingrediente:

  • 2 catei de usturoi
  • 1 sfert lingurita de sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite salvie proaspătă, tocata
  • 2 lingurite cimbru proaspat, tocat
  • 2 lingurite rozmarin proaspăt, tocat
  • 1/2 linguriță piper negru proaspat macinat
  • 1/4 lingurita seminte de telina
  • 1 piept de curcan, dezosat, cu piele

Mod de preparare:

Se combină usturoiul și sarea într-un mojar și se omogenizeaza.

Se adauga 2 linguri de ulei de masline, ierburi, piper și semințe de telina.

Rulati pieptul de curcan si ungeti cu amestecul de ierburi.

Piept_de_curcan_cu_ierburi_aromatice_02

Dati la rece peste noapte.

A doua zi tineti la temperatura camerei cel putin 1 ora.

Incalziti cuptorul la 200C.

Piept_de_curcan_cu_ierburi_aromatice_03

Se încălzește o tigaie, se adauga ulei si prajiti pieptul cate 6 minute pe fiecare parte.

Transferati intr-o tava si dati la cuptor pentru 20 de minute.

Lasati sa se odihneasca, feliati si serviti.

Piept_de_curcan_cu_ierburi_aromatice_04

Piept de curcan cu ierburi aromatice

Piept_de_curcan_cu_ierburi_aromatice_05

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Piept de curcan cu struguri si stafide

Piept de curcan cu struguri si stafide

Piept de curcan cu struguri si stafide din: piept de curcan, struguri, stafide, branza, salvie, rozmarin, sare, piper, oua, busuioc, parmezan, faina, ghimbir, anason. Ingrediente: 220 g piept de curcan 30 g struguri albi 30 g struguri negri 20 g stafide 30 g brânză brie 20 g unt sare şi piper alb 3 g salvie 2 […]

Curcan cu sfecla

Curcan la tava cu mirodenii

Curcan la tava cu mirodenii din: piept de curcan, cimbru, rozmarin, mustar, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept mare de curcan cimbru rozmarin 4-5 linguri muştar ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: În câteva linguri de ulei se rumeneste carnea pe toate părţile. Se scoate, se unge cu mustar si se presară […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.