Reteta zilei: Peste la tigaie cu sos dulce-picant

Printeaza

Peste la tigaie cu sos dulce-picant din: grapefruit, portocala, limeta, ceapa rosie, ardei iute, coriandru, file de halibut, ulei de masline, sare, piper.

Poate te intereseaza si File de somon in crusta de mustar cu boabe

Peste_la_tigaie_cu_sos_dulce_picant_06

Peste la tigaie cu sos dulce-picant

Ingrediente:

  • 1 grapefruit roz
  • 1 portocala
  • ½ limeta, stoarsa
  • 3 linguri ceapa rosie, tocata
  • ½ ardei iute, felii foarte subțiri
  • ¼ ceasca frunze proaspete de coriandru
  • 4 fileuri de halibut
  • 1½ linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Desfaceti grapefruit-ul, eliminand si coaja. Puneti intr-un castron. Repetati procesul si cu portocala.

Peste_la_tigaie_cu_sos_dulce_picant

Se adaugă sucul de limeta, ceapa rosie, ardei iute, coriandru și un vârf de cuțit de sare. Se amestecă ușor pentru a se combina. Dati la frigider până în momentul utilizării.

Peste_la_tigaie_cu_sos_dulce_picant_02

Sppalati si uscati pestele. Asezonati cu sare și piper. Incalziti uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu-mare.

Peste_la_tigaie_cu_sos_dulce_picant_03

Se adauga fileurile și se frig timp de 3-4 minute pe fiecare parte.

Peste_la_tigaie_cu_sos_dulce_picant_04

Transferati pe un platou de servire si garnisiti cu sos dulce-picant.

Peste_la_tigaie_cu_sos_dulce_picant_05

Peste la tigaie cu sos dulce-picant

Peste_la_tigaie_cu_sos_dulce_picant_06

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata pestele, asa ceva as manca si eu, desi nu ma omor dupa peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.