Reteta zilei: Pepene galben murat

Printeaza

O reteta delicioasa de pepene galben murat din: otet, apa, pepene galben, scortisoara, cuisoare, piper si zahar.

Pepene galben murat

Ingrediente:

  • 300 ml oţet
  • 600 ml apă
  • 1 pepene galben
  • 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 6-7 cuişoare întregi
  • un vârf cuţit de piper
  • 100 g zahăr

 

Mod de preparare:

Amesteci oţetul cu apa într-o oală mare. Adaugi condimentele în a- mestecul de oţet şi apă. Laşi să fiarbă până clocoteşte. Micşorezi flacăra şi laşi să fiarbă încet, fără clocote, timp de 5 minute. Stingi flacăra şi laşi circa 1 oră să se odihnească. Adaugi pepenele galben curăţat de coajă şi seminţe şi tăiat cuburi.

Pepene_galben_murat

Adaugi zahărul şi pui la fiert, amestecând numai până se topeşte zahărul. Micşorezi focul şi laşi să fiarbă fără să clocotească pe fo¬cul cel mai mic până când pepe¬nele devine uşor transparent. Pui pepenele în borcanul sterilizat, lăsând un loc liber de circa un deget până la gura borcanului.

Pepene_galben_murat_1

Siropul îl mai laşi să dea câteva clocote, apoi îl verşi cu grijă în borcan peste pepene, până se umple de tot borcanul. Inchizi borcanului cu un capac cu filet şi îl pui într-o oală pe fundul căreia ai aşezat o bucată de hârtie de bucătărie sau un şervet de pân¬ză şi laşi circa 10 minute să se sterilizeze.

Pepene galben murat

Pepene galben murat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.