Reteta zilei: Penne cu dovlecei si verdeata

Printeaza

Penne cu dovlecei si verdeata din: ulei de masline, dovlecei, naut, masline, otet de vin rosu, sare de mare, busuioc, patrunjel, usturoi, lamaie, penne.

Penne_cu_dovlecei_si_verdeata_06

Penne cu dovlecei si verdeata

Ingrediente:

  • ulei de masline
  • 4 dovlecei, felii
  • 1 cana de naut fiert
  • 1/2 ceasca masline, tocate
  • 2 linguri de otet de vin rosu
  • sare de mare
  • 1 ceasca busuioc, tocat
  • 1/2 ceasca patrunjel, tocat
  • 1 catel de usturoi
  • Coaja si sucul de la 1 lamaie
  • 250gr penne

Mod de preparare:

Aduceti o oala mare de apa sarata la fiert. Intre timp, incalziti o tigaie la foc mare. Adaugati o lingura cu varf de ulei de masline, se adauga o parte din dovlecei. Gatiti 1-2 minute pe fiecare parte. Repetati cu restul de dovlecei. Transferati intr-un bol mare.

Penne_cu_dovlecei_si_verdeata

Se micsoreaza focul la mediu si se adauga nautul si maslinele. Gatiti 2 minute. Adaugati peste dovlecei si adaugati otet si 1/2 lingurita de sare.

Penne_cu_dovlecei_si_verdeata_02

Intre timp, combinati busuioc, patrunjel, usturoi, coaja de lamaie si sucul, 2 linguri de ulei de masline si sare la blender pana se omogenizeaza. Adaugati in bol. Amestecati bine.

Penne_cu_dovlecei_si_verdeata_03

Gatiti pastele conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg si se adauga in bol. Amestecati si serviti pastele calde.

Penne_cu_dovlecei_si_verdeata_05

Penne cu dovlecei si verdeata

Penne_cu_dovlecei_si_verdeata_07

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.