Reteta zilei: Penne cu dovlecei si verdeata
PrinteazaPenne cu dovlecei si verdeata din: ulei de masline, dovlecei, naut, masline, otet de vin rosu, sare de mare, busuioc, patrunjel, usturoi, lamaie, penne.
Ingrediente:
- ulei de masline
- 4 dovlecei, felii
- 1 cana de naut fiert
- 1/2 ceasca masline, tocate
- 2 linguri de otet de vin rosu
- sare de mare
- 1 ceasca busuioc, tocat
- 1/2 ceasca patrunjel, tocat
- 1 catel de usturoi
- Coaja si sucul de la 1 lamaie
- 250gr penne
Mod de preparare:
Aduceti o oala mare de apa sarata la fiert. Intre timp, incalziti o tigaie la foc mare. Adaugati o lingura cu varf de ulei de masline, se adauga o parte din dovlecei. Gatiti 1-2 minute pe fiecare parte. Repetati cu restul de dovlecei. Transferati intr-un bol mare.
Se micsoreaza focul la mediu si se adauga nautul si maslinele. Gatiti 2 minute. Adaugati peste dovlecei si adaugati otet si 1/2 lingurita de sare.
Intre timp, combinati busuioc, patrunjel, usturoi, coaja de lamaie si sucul, 2 linguri de ulei de masline si sare la blender pana se omogenizeaza. Adaugati in bol. Amestecati bine.
Gatiti pastele conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg si se adauga in bol. Amestecati si serviti pastele calde.
Penne cu dovlecei si verdeata
Pofta buna!