Reteta zilei: Penne carbonara

Printeaza

O reteta delicioasa de Penne Carbonara din: penne, sunca, maggi, oua, smantana, vin, sare, piper, praf de usturoi si cascaval.

Penne carbonara

 

Ingrediente: 

  • 500 g penne panzani
  • 200 g sunca
  • 1 plic maggi ideea zile paste carbonara
  • 3 oua
  • 200-300 g smantana
  • 1 ceasca vin
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • cascaval

Mod de preparare:

Pentru sos: se taie sunca felii subtiri si se pune la prajit intr-o tigaie tip wok cu un strop de ulei de masline. Intr-un castron se toarna vinul si continutul plicului de maggi ideea zilei si o cana de apa.

Penne carbonara

Separat se bat oualele si se amesteca cu o parte de smantana pana devine o pasta. Se adauga peste vin si praful maggi si se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Se adauga peste sunca din tigaie.

Penne carbonara

Se lasa la fiert 5 minute si se adauga restul de smantana si inca putina apa. Se mai lasa la fiert 5-10 minute timp in care se amesteca.

Penne carbonara

In timp ce se prepara sosul, separat se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Penne carbonara

La sfarsit pastele se spala intr- un jet de apa rece si se pun intr-o cratita potrivita. Peste paste se adauga sosul si se amesteca bine.

Penne carbonara

Deasupra se adauga cascaval ras. Se servesc calde.

Penne carbonara

Penne carbonara

Penne carbonara

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pene carbonara
  • penne carbonara
  • penne carbonara reteta
  • reteta penne carbonara

3 comentarii

  1. O sa incerc si eu pastele astea 🙂

  2. Bune penele carbonara

  3. Hai ca mi plac pastele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.