Reteta zilei: Paste umplute cu ciuperci si sos bechamel

Printeaza

Paste umplute cu ciuperci si sos bechamel din: paste, unt, ciuperci, praz, anghinare, vin alb, tarhon, branza, faina, lapte, coaja de lamaie, nucsoara.

Paste_umplute_cu_ciuperci_si_sos_bechamel_07

Ingrediente:

  • 24 paste in forma de scoici
  • 3 linguri unt
  • 300gr ciuperci, cuburi
  • 2 fire de praz, felii
  • 1 cutie inimi de anghinare, cuburi
  • ½ cana vin alb
  • 3 linguri tarhon, tocat
  • 1 ½ cana branza, rasa

Ingrediente pentru sos bechamel:

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 2 cani lapte
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Nucsoara proaspat rasa

 

 

Mod de preparare:

Fierbeti pastele al dente. Scurgeti si asezati intr-o tava pe hartie de copt sa se usuce.

Incalziti 3 linguri de unt intr-o tigaie mare la foc mare. Adaugati ciupercile si prazul.

Gatiti, amestecand frecvent, 10-12 minute.

Se condimenteaza cu sare si se adauga anghinarele si sotati pentru 2 minute.

Paste_umplute_cu_ciuperci_si_sos_bechamel_02

Se toarna vinul și se gateste aproximativ 2 minute. Opriti focul, asezonati, dupa gust.

Se adauga aproximativ jumatate din branza rasa si tarhon tocat. Opriti focul si pastrati deoparte.

Pentru a prepara sosul bechamel, se incalzeste laptele intr-o cratita mica.

Intr-o cratita medie, incalziti 2 linguri unt pana cand se topeste, apoi se adauga faina.

Gatiti, amestecand constant, aproximativ 5 minute.

Paste_umplute_cu_ciuperci_si_sos_bechamel_03

Turnati usor laptele fierbinte, amestecand constant.

Continuati sa amestecati, se aduce la fierbere, apoi se reduce focul si se fierbe pana se ingroasa, aproximativ 10 minute.

Opriti focul, se condimenteaza cu sare si piper negru, se adauga coaja de lamaie si nucsoara.

Se lasa sa se raceasca usor. Preincalziti cuptorul la 170C.

Paste_umplute_cu_ciuperci_si_sos_bechamel_04

Raspanditi in partea de jos și pe partile laterale a unui vas termorezistent un strat subtire de bechamel.

Umpleti pastele cu amestecul de ciuperci, apoi stropiti cu sos béchamel si se presara branza ramasa.

Acoperiti cu o foaie de copt pe care ati gaurit-o din loc in loc.

Coaceti timp de 30 minute, apoi se scoate folia si se mai da la cuptor 10-15 de minute.

Paste_umplute_cu_ciuperci_si_sos_bechamel_05

Paste umplute cu ciuperci si sos bechamel

 

Paste_umplute_cu_ciuperci_si_sos_bechamel_06

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.