Reteta zilei: Paste cu trei feluri de branza

Printeaza

Paste cu trei feluri de branza din: paste, unt, faina, lapte, sare, piper negru, piper alb, branza cheddar, branza gruyere, branza telemea, pesmet, ulei de masline.

Paste_cu_trei_feluri_de_branza_08

Paste cu trei feluri de branza

 

Ingrediente:

  • 500gr paste
  • 4 linguri unt nesarat
  • 1/4 ceasca faina
  • 5 cesti de lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita negru sau piper alb
  • 1 1/2 cani branza cheddar, maruntita
  • 1 1/2 cani branza gruyere, maruntita
  • 1 1/2 cani branza telemea, maruntita

Topping:

  • 1 1/ 2 linguri de pesmet
  • Sare si piper, dupa gust
  • ulei de masline

Mod de preparare:

Fierbeti pastele al dente in apa clocotita cu sare. Intr-o cratita mare, se topeste untul la foc mediu. Adaugati faina si se fierbe amestecul timp de aproximativ 2 minute. Se amesteca continuu. Apoi, se toarna laptele.

Paste_cu_trei_feluri_de_branza

Amestecati continuu pana se combina. Gatiti sosul la foc mediu pana se ingroasa si devine cremos, aproximativ 10 minute. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-un bol mare, se combina pastele, sos, branzeturi si se amesteca.

Paste_cu_trei_feluri_de_branza_04

Transferati pastele intr-un vas termorezistent. Acoperiti cu amestecul de pesmet, sare, piper si stropiti cu ulei de masline. Se coace la 200C timp de 10 minute. Serviti imediat.

Paste_cu_trei_feluri_de_branza_05

Paste cu trei feluri de branza

Paste_cu_trei_feluri_de_branza_07

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.