Reteta zilei: Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan

Printeaza

Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, piper negru, busuioc, carne tocata de vita, pasta de tomate, patrunjel, oregano, sare, paste.

Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan

Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan

 

Ingrediente:

  • 4 cani rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • ¼ lingurita piper negru
  • 2 linguri de busuioc proaspat, tocat
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 1 cutie pasta de tomate
  • 1 lingurita de patrunjel uscat
  • ½ lingurita oregano uscat
  • ½ lingurita de sare
  • 1 pachet paste fierte

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Puneti rosiile si usturoiul pe o foaie de copt. Se stropesc cu ulei de masline si otet, apoi presarati piper negru și busuioc proaspat.

Coaceți timp de 25 minute. Intre timp, gatiti carnea de vita intr-o tigaie mare.

Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan

Scurgeti orice grasime. Scoateti rosiile din cuptor. Adaugati rosiile, usturoiul și busuiocul intr-un blender si procesati pana la omogenizare.

Se adauga restul de ingredient si amestecati pana la omogenizare. Adaugati sosul in tigaie cu carnea de vita.

Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan

Se acopera si se fierbe la foc mic timp de 30 minute. Se toarna peste pastele fierte si se serveste cu parmezan.

Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan

Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan

Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Jos palaria pentru pastele astea 🙂 Arata foarte bine!

  2. Nu-mi palce tipul ala de paste, nu le suport …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.