Reteta zilei: Paste cu sos de carne si legume

Printeaza

Paste cu sos de carne si legume din: foi de lasagna, carnati, salata, ciuperci, usturoi, unt, vin alb, lamaie, sare grunjoasa.

Poate te intereseaza si Paste cu carne tocata

Paste_cu_sos_de_carne_si_legume_06

Paste cu sos de carne si legume

Ingrediente:

  • 8 foi de lasagna, rupte bucati
  • 3 cârnați, carnea maruntita
  • 2 frunze salata, maruntita
  • 180gr ciuperci, feliate
  • 5 catei de usturoi, tocat
  • 3 linguri unt
  • 1/2 ceasca vin alb sec
  • 1 lamaie
  • 1 vârf de cuțit de sare grunjoasă

Mod de preparare:

Aduceti o oală mare de apă sărată la fiert. Rumeniti carnea de cârnați la foc mediu-mare într-o tigaie medie. Scoateți din tigaie si pastrati deoparte.

Paste_cu_sos_de_carne_si_legume

Adaugati ciupercile, gatiti timp de aproximativ 4 minute. Adăugați sare, salata și usturoiul. Sotati un minut. Transferați legumele peste carne.

Paste_cu_sos_de_carne_si_legume_02

Se adaugă untul in tigaie să se topească. Se adauga sucul de lamaie, vin și amestecati circa 3 minute la foc mediu-mare. Se fierbe timp de un pic. Apoi se adaugă legumele și cârnați înapoi in tigaie. Amestecati.

Paste_cu_sos_de_carne_si_legume_03

Între timp, se fierb foile de lasagna al dente. Se transferă într-un platou de servire, adaugati cu sosul de carne si legume, garnisiti cu parmezan proaspat ras si patrunjel tocat si serviti imediat.

Paste_cu_sos_de_carne_si_legume_04

Paste cu sos de carne si legume

Paste_cu_sos_de_carne_si_legume_07

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Ce-mi plac pastele astea

  2. Vreau si eu din pastele astea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.