Reteta zilei: Paste cu carne de curcan
PrinteazaPaste cu carne de curcan din: ulei de masline, morcovi, telina, ceapa, usturoi, carne de curcan, condimente italiene, boia de ardei afumat, scortisoara, sos de rosii, supa de pui, dafin, paste, sare grunjoasa, piper, parmezan.
Poate te intereseaza si Paste cu sos de rosii si mozzarella
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 morcovi, tocati
- 2 tulpini de telina, tocata
- 1/2 ceapa, cuburi
- 4-5 catei de usturoi, tocat
- 1 1/2 kg carne tocata de curcan
- 1 lingura condimente italiane
- 1 lingura boia de ardei afumat
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 borcan de sos de rosii pentru paste, dupa preferinta
- 1 cană supa de pui
- 1 foaie de dafin
- 400gr paste, dupa preferinta
- sare grunjoasă și piper proaspăt măcinat
- parmezan ras, pentru servire
Mod de preparare:
Incalziti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adaugati morcovii, telina si ceapa. Asezonati cu sare și piper și sotati timp de aproximativ 6 minute. Adăugați usturoiul și gatiti încă 30 de secunde.
Adăugați carnea de curcan si rumeniti, asezonati cu condimente italiaene, boia de ardei și scorțișoară. Amestecati si adăugați sosul, supa de pui și dafin.
Fierbeti aproximativ o oră. Gustati și asezonati, dupa gust.
Aduceti o oală mare de apă sărată la fiert. Fierbeti pastele al dente. Scurgeti si transferati intr-un bol.
Impartiti pastele in farfurii, adaugati sos si presarati parmezan. serviti imediat.
Paste cu carne de curcan
Pofta buna!