Reteta zilei: Paste cu broccoli si sos de bere

Printeaza

Paste cu broccoli si sos de bere din: piept de pui, ulei, unt, paste, bere, mustar, lamaie, zahar brun, broccoli, patrunjel, sare, piper.

Paste_cu_broccoli_si_sos_de_bere_05

Paste cu broccoli si sos de bere

Ingrediente: 

  • 3 felii piept de pui
  • 1 lingura ulei
  • 4 linguri unt
  • 400gr paste pappardelle
  • 1 cană de bere
  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 cesti broccoli
  • 1/2 cana de patrunjel tocat
  • sare si piper

Mod de preparare:

Se incinge uleiul si 1 lingura unt într-o tigaie medie. Asezonati carnea de pui pe ambele părți cu sare și piper și rumeniti pe ambele parti, cate 3 minute pe fiecare parte. Se scoate din tigaie si se pastreaza deoparte.

Paste_cu_broccoli_si_sos_de_bere
In tigaie, se topesc 2 linguri de unt. Adaugati berea, Dijon, suc de lamaie, zahar brun si un praf de sare. Amestecati si gatiti 3 minute.

Paste_cu_broccoli_si_sos_de_bere_02

Adaugati broccoli si se lasa sa fiarba 3-4 minute.
Intre timp gatiti pastele al dente. Scurgeti si transferati in sos.

Paste_cu_broccoli_si_sos_de_bere_03
Incorporati carnea de pui impreuna cu patrunjelul si amestecati sa se combine aromele.

Paste_cu_broccoli_si_sos_de_bere_04
Serviti pastele calde.

Paste_cu_broccoli_si_sos_de_bere_05

Paste cu broccoli si sos de bere

Paste_cu_broccoli_si_sos_de_bere_05

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesanta reteta, dar totusi, carnea e semi-cruda nu tocmai pe gustul meu…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.