Reteta zilei: Paste cu branza si legume

Printeaza

Paste cu branza si legume din: paste, ulei de masline, unt, telina, ceapa, ardei rosu, usturoi, dafin, cimbru, coaja de lamaie, piper, carne de crab, condimente pentru fructe de mare, faina, lapte, nucsoara, mustar, branza, sos iute, pesmet, patrunjel, parmezan.

Paste cu branza si legume

Paste cu branza si legume

 

Ingrediente:

  • 1 punga paste
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 linguri de unt
  • 1 bucata telina cu frunze , tocata marunt
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 1/2 ardei roșu , fara semințe și tocat marunt
  • 3-4 catei de usturoi , tocat marunt
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri de frunze de cimbru proaspat tocat
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • Piper negru proaspat macinat
  • 300 gr carne de crab
  • 1 lingura de condimente pentru fructe de mare
  • 3 linguri de faina
  • 2 1/2 cani de lapte
  • Nucsoara rasa
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 2 cani branza
  • 3 linguri sos iute
  • 1 cana pesmet
  • patrunjel tocat
  • 1/2 cana parmzan ras

 

Mod de preparare:

Aduceti o oala mare de apă la fiert la foc mediu , apoi adaugati sare. Adaugati pastele si gatiti pentru 3-4 minute.

Se raceșc, se scurg bine si se adauga intr- un castron mare . Intre timp , intr -o cratita medie incalziti 2 linguri de ulei de masline si 1 lingura de unt.

Adaugati telina , ceapa , ardei roșu , usturoi , frunze de dafin , cimbru , coaja de lamaie , sare si piper , dupa gust . Gatiti la 6-8 minute .

Paste cu branza si legume

Adaugati carnea de crab, condimentele si amestecati pentru a se combina. Opriti focul.

Intr-o oala, la foc mic , se topesc 3 linguri de unt si se adauga faina . Gatiti timp de 1 minut , apoi se adauga lapte.

Adaugati, dupa gust, sare , piper si nucsoara. Gatiti cateva minute. Adaugati muștar și branza și se amesteca bine.

Adaugați amestecul de legume cu carnea de crab și sos in castronul cu paste și se transfera apoi amestecul intr-o tava mare.

Paste cu branza si legume

Se incalzeste cuptorul la 180C. Topiti unt intr-o tigaie mica si se adauga 3 linguri de sos iute, incalziti bine, apoi se adauga pesmetul.

Se lasa sa se racesac si se adauga patrunjel și parmesan.

Dati tava la cuptor pentru 40 de minute. In ultimele 10 minute adaugati amestecul de sos iute. Serviti pastele cu branza si legume calde.

Paste cu branza si legume

Paste cu branza si legume

Paste cu branza si legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.