Reteta zilei: Paste cu bacon, sos de rosii si parmezan
PrinteazaPaste cu bacon, sos de rosii si parmezan din: paste, bacon, ulei de masline, ceapa, sare, usturoi, pasta de tomate, rosii, apa, parmezan.
Poate te intereseaza si Paste cu sos de legume
Ingrediente:
- 300gr paste
- 4-5 felii de bacon, taiate fasii
- ulei de masline
- 1 ceapa tocata
- sare
- 3-4 catei de usturoi, tocat
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 cutie rosii decojite
- 1 cana apa
- parmezan
Mod de preparare:
Intr-o tigaie adaugati putin ulei de masline si rumeniti baconul cateva minute.
Se adaugă ceapa tocata, putina sare si gatiti 2-3 minute, apoi adaugati usturoiul si mai gatiti 1 minut.
Adaugati pasta de toamte si amestecati, apoi adaugati rosiile si sare, dupa gust. Adaugati apa si fierbeti 20 de minute.
Intre timp, fierbeti pastele al dente in apa clocotita cu sare. Incorporati apoi pastele scurse si clatite in sos, gatiti 1-2 minute.
Serviti cu parmezan ras.
Paste cu bacon, sos de rosii si parmezan
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de niste paste cu ceva sunca si un sos putin picant, maine de asta ma apuc