Reteta zilei: Paste cu bacon
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu bacon din: bacon, ceapa, morcovi, fulgi de ardei, vin alb, sos de rosii, branza pecorino si spaghete.
Ingrediente:
- 250 g bacon
- 1 ceapa medie tocata
- 2 linguri de morcov ras fin
- 1 lingurita fulgi de ardei rosu
- 1/4 cana vin alb sec
- 750 g sos de rosii
- 30 g branza rasa Pecorino Romano
- spaghete
Mod de preparare:
Se încălzeşte o tigaie la foc mediu. Adauga un strop de ulei de măsline împreună cu bacon-ul. Prajiti cateva minute si transferati pe o farfurie cu prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces.
Pastrati 2 linguri de ulei in tigaie, adaugati ceapa, morcovii si ardei rosii. Prajiti până când ceapa se rumeneste (aproximativ 3 minute). Adaugati vinul si continuati sa gatiti până când se evapora complet. Adaugati sucul de rosii si mai fierbeti putin.
Se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Între timp, adăugaţi baconul în sos şi fierbeti timp de inca 10 minute. Pastrati un pic de lichid de la paste intr-un castron. Adaugati branza in acest lichid si amestecati bine. Amestecati pastele cu sosul de rosii si bacon, apoi adaugati sosul de branza pe deasupra.
Paste cu bacon
Pofta buna!
Imi plac mult spaghetele
:)) n-am cum sa nu-mi placa
ce bine arata pastele cu bacon 🙂