Reteta zilei: Paste cu bacon

Printeaza

O reteta delicioasa de paste cu bacon din: bacon, ceapa, morcovi, fulgi de ardei, vin alb, sos de rosii, branza pecorino si spaghete.

Ingrediente:

Paste_cu_bacon_4

Paste cu bacon

  • 250 g bacon
  • 1 ceapa medie tocata
  • 2 linguri de morcov ras fin
  • 1 lingurita fulgi de ardei rosu
  • 1/4 cana vin alb sec
  • 750 g sos de rosii
  • 30 g branza rasa Pecorino Romano
  • spaghete

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte o tigaie la foc mediu. Adauga un strop de ulei de măsline împreună cu bacon-ul. Prajiti cateva minute si transferati pe o farfurie cu prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces.

Paste_cu_bacon_1

Pastrati 2 linguri de ulei in tigaie, adaugati ceapa, morcovii si ardei rosii. Prajiti până când ceapa se rumeneste (aproximativ 3 minute). Adaugati vinul si continuati sa gatiti până când se evapora complet. Adaugati sucul de rosii si mai fierbeti putin.

Paste_cu_bacon_2

Se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Între timp, adăugaţi baconul în sos şi fierbeti timp de inca 10 minute. Pastrati un pic de lichid de la paste intr-un castron. Adaugati branza in acest lichid si amestecati bine. Amestecati pastele cu sosul de rosii si bacon, apoi adaugati sosul de branza pe deasupra.

Paste_cu_bacon_3

Paste cu bacon

Paste_cu_bacon_4

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Imi plac mult spaghetele

  2. :)) n-am cum sa nu-mi placa

  3. ce bine arata pastele cu bacon 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.