Reteta zilei: Panzanella

Printeaza

O reteta de salata panzanella din: ulei de masline, usturoi, paine, parmezan, sare, piper, ceapa rosie, suc de lamaie, otet de vin alb, mustar de dijon, praz, sparanghel si fasole.

Panzanella

Ingrediente:

Pentru crutoane:

  • 1/4 ceasca ulei de măsline
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 paine feliata taiata cubulete, dar inlaturata coaja
  • 6 linguri de parmezan ras fin, plus mai mult pentru garnitura
  • Sare si piper negru proaspat macinat

Pentru sos vinegreta:

  • 1/2 de ceapa rosie, tocata marunt
  • 2 1/2 linguri de oţet de sampanie sau vin alb
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1/4 ceasca ulei de măsline
  • 1/2 lingurita mustar de Dijon

Pentru salata:

  • 4 bucati praz mari
  • 2 lingurite de sare
  • sparanghel
  • 1 1/2 cana fasole albă, clătită şi scursă

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul. Se amestecă cuburile de paine cu usturoi, ulei de masline, parmezan, sare si piper intr-un castron mare. Se pune apoi intr-o tava de cuptor in care se aseaza o foaie de copt si se presara cu sare şi piper. Coaceţi amestecând o dată sau de două ori, până când crutoane sunt clare şi uşor colorate pe exterior, dar încă moi în interior, aproximativ 10 la 15 minute.

Panzanella

Se amestecă ceapa rosie cu otet si suc de lamaie intr-un bol mic si se pune deoparte pentru câteva minute înainte de incorpora si restul ingredientelor pentru vinegreta, respectiv uleiul de măsline şi mustarul Dijon.

Panzanella_04

Se curata prazul, se injumătăţeste fiecare bucata de praz, se clateste bine sub jet de apa rece pentru a inlatura nisipul. Acoperiti praz cu apă rece într-o tigaie, se adauga sare şi se fierbe, neacoperit, pana cand se inmoaie, 15 -20 de minute. Se scoate din zeama si se lasa la racit.

Panzanella_05

Sparaghelul se prepara asemeni prazului, cu deosebirea ca se fierbe cel mult 3-5 minute, in functie de cat de groasa este radacina de sparaghel. Se scoate si se lasa la racit, la fel ca si prazul. Ambele se taie felii potrivite, se pun intr-un castron mare, se adauga fasolea alba si crutoanele racite. Se adauga apoi sosul vinegreta si parmezan ras deasupra, se condimeteaza cu sare si piper dupa gust.

Panzanella_06

Salata Panzanella

Panzanella

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Este delicioasa salata asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.