Reteta zilei: Panna cotta perfecta

Printeaza

Panna cotta perfecta din: ulei, lapte, gelatina, zahar, smantana, esenta de vanilie, sare.

Panna_cotta_perfecta_07

Panna cotta perfecta

 

Ingrediente:

  • ulei
  • 1 1/2 cani de lapte integral
  • 3 lingurite praf de gelatina
  • 1/3 cana de zahar
  • 1 1/2 cani de smantana
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • sare

 

Mod de preparare:

Unge cu ulei 4 vase termorezistente. Se toarna laptele in cratita si se presara gelatin, se lasa sa se inmoaie timp de 5 minute. Fierbeti la foc mic amestecand frecvent, laptele nu trebuie sa fiarba. Lasati sa se raeasca.
Se adauga zaharul in lapte si se continua incalzirea pana cand se dizolva.

Panna_cotta_perfecta

Scoateti cratita de pe foc. Adaugati smantana, vanilia si un varf de cutit de sare. Se toarna in vase si se da la frigider 1-2 ore. Umpleti un castron mare cu apa calda. Stergeti o farfurie pentru desert cu un prosop de hartie umed.

Panna_cotta_perfecta_02

Cu un cutit eliberati marginea de la panna cotta, scufundati vasul in apa calda in castron si tineti timp de aproximativ 3 secunde. Rasturnati pe farfurie, serviti imediat sau dati la frigider.

Panna_cotta_perfecta_04

Panna cotta perfecta

Panna_cotta_perfecta_08

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.