Reteta zilei: Panna cotta perfecta
PrinteazaPanna cotta perfecta din: ulei, lapte, gelatina, zahar, smantana, esenta de vanilie, sare.
Ingrediente:
- ulei
- 1 1/2 cani de lapte integral
- 3 lingurite praf de gelatina
- 1/3 cana de zahar
- 1 1/2 cani de smantana
- 1 lingurita esenta de vanilie
- sare
Mod de preparare:
Unge cu ulei 4 vase termorezistente. Se toarna laptele in cratita si se presara gelatin, se lasa sa se inmoaie timp de 5 minute. Fierbeti la foc mic amestecand frecvent, laptele nu trebuie sa fiarba. Lasati sa se raeasca.
Se adauga zaharul in lapte si se continua incalzirea pana cand se dizolva.
Scoateti cratita de pe foc. Adaugati smantana, vanilia si un varf de cutit de sare. Se toarna in vase si se da la frigider 1-2 ore. Umpleti un castron mare cu apa calda. Stergeti o farfurie pentru desert cu un prosop de hartie umed.
Cu un cutit eliberati marginea de la panna cotta, scufundati vasul in apa calda in castron si tineti timp de aproximativ 3 secunde. Rasturnati pe farfurie, serviti imediat sau dati la frigider.
Panna cotta perfecta
Pofta buna!