Reteta zilei: Paine cu rozmarin

Printeaza

O reteta de paine cu rozmarin din: drojdie, zahar, apa calda, faina, sare, rozmarin si ulei de masline.

Paine cu rozmarin

Ingrediente:

  • 2 linguri de drojdie
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 cană cu apă caldă
  • 3 cani faina
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 linguri de rozmarin, tocat
  • 1 lingura de ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Drojdia se amesteca cu zahar si apa intr-un castron pentru 10 minute. Într-un castron mare se combina 2 1/2 cana de faina, sare, rozmarin, şi ulei de măsline.

Se adăuga amestecul de drojdie. Se frământa timp de 8 minute si daca mai este nevoie se mai adauga 1/2 cană de făină.

Paine cu rozmarin

Aluatul framantat se lasa intr-un castron acoperit la dospit aproximativ 1 ora. Se imparte aluatul în doua. Se tapeteaza formele de paine cu ulei de masline. Se presara cu sare si rozmarin suplimentar, dacă preferaţi. Se mai lasa la crescut 45 de minute.

Paine cu rozmarin

Incalziti cuptorul la 280 grade. Pe o foaie de copt, se pun pâinicile şi se lasa la copt timp de 18 minute sau până când se rumeneste usor.

Paine cu rozmarin

Paine cu rozmarin

Paine cu rozmarin

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna paine, imi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.