Reteta zilei: Paine de casa cu sare de mare

Printeaza

Paine de casa cu sare de mare din: faina, drojdie uscata, sare de mare, apa.

Poate te intereseaza si Paine de casa cu malai

Paine_de_casa_cu_sare_de_mare_12

 

Ingrediente:

  • 3 cesti făină
    1/4 linguriță drojdie uscata
    1 1/2 lingurite sare de mare
    1 3/4 cana de apa, la temperatura camerei

 

 

Mod de preparare:

Într-un castron mare, se amestecă făină, drojdie și sare.

Se adaugă apă și se amestecă bine.

Paine_de_casa_cu_sare_de_mare_02

Acoperiti castronul cu folie de plastic.

Lasati sa dospeasca la temperatura camerei timp de cel puțin 12 ore.

Paine_de_casa_cu_sare_de_mare_05

Aluatul va deveni umflat.

Imprastiati faina pe suprafața de lucru.

Presarati putina faina si deasupra si framantati putin.

Paine_de_casa_cu_sare_de_mare_07

Intr-o tava asezati hartie de copt, impartiti aluatul in 2 paini si se acopera din nou cu folie.

Lasati deoparte 30 de minute.

Paine_de_casa_cu_sare_de_mare_08

Incalziti cuptorul la 160C si asezati in cuptor o cratita cu apa.

Paine_de_casa_cu_sare_de_mare_09

Coaceti paine aproximativ 20 de minute.

Se răcește si se serveste.

Paine_de_casa_cu_sare_de_mare_10

Paine de casa cu sare de mare

Paine_de_casa_cu_sare_de_mare_11

Pofta buna!

 

 

Poate iti place si:

Reteta zilei: Paine de casa cu seminte

Paine de casa cu seminte din: faina, sare, drojdie, ulei, apa calda, seminte. Ingrediente:  500 gr făină 1 lingurita sare 2 lingurițe drojdie 1 lingură de ulei 300 ml apă caldă semințe   Mod de preparare: Adaugati făina, sarea, drojdia și uleiul într-un bol de mixer. Adăugați cea mai mare parte a apei și procesati. […]

Paine aromata cu masline

Paine aromata cu masline din: lapte, sare, zahar, faina, drojdie, telemea, masline, spanac. Ingrediente: Pentru aluat: 250 ml lapte călduţ o linguriţă sare o linguriţă zahăr 360 g făină 5 g drojdie uscată 100 g telemea Pentru umplutură: 200 g măsline 200 g spanac Pentru copt: un gălbenuş 2 linguri lapte   Mod de preparare: […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Gabriela Martin

    N-am facut niciodata paine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.