Reteta zilei: Oua de prepelita in aluat

Printeaza

O reteta delicioasa de oua de prepelita in aluat din: aluat de foietaj, oua de prepelita, ou, bacon, cascaval, masline si ulei.

Oua_de_prepelita_in_aluat_05

Oua de prepelita in aluat

Ingrediente:

  • 400 gr aluat de foietaj
  • 12 ouă de prepeliţă
  • 1 ou
  • 100 gr bacon
  • 50 gr caşcaval
  • 50 gr măsline verzi
  • 10 ml ulei

 

Mod de preparare:

Aluatul se dezgheaţă, apoi se întinde pe masă, iar cu ajutorul unui pahar se taie 12 discuri din aluat, câte două pe porţie.

Oua_de_prepelita_in_aluat

Intr-o tavă de cuptor unsă cu ulei se aşează discurile la distanţă de circa 1 cm între ele, iar deasupra se ung cu gălbenuş.

Oua_de_prepelita_in_aluat_02

Baconul se taie în felii subţiri şi lungi, iar fiecare fâşie se rulează şi se aşează în picioare pe câte un disc din aluat şi în interiorul fiecărui rulou se sparge câte un ou de prepeliţă.

Oua_de_prepelita_in_aluat_03

Pe fiecare disc se pun apoi câte una sau două jumătăţi de măslină şi câte 1-2 cubuleţe de caşcaval şi se coc în cuptorul încins la 180°C, circa 15 minute.

Oua_de_prepelita_in_aluat_04

Oua de prepelita in aluat

Oua_de_prepelita_in_aluat_05

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.