Reteta zilei: Omleta cu sos de ciuperci

Printeaza

Omleta cu sos de ciuperci din: oua, patrunjel, coriandru, unt, ciuperci, faina, lapte, sare, piper.

Micul dejun este o masă importantă a zilei, care trebuie să asigure o sursă de energie și nutrienți pentru a începe ziua într-un mod sănătos.

Consumul unui mic dejun echilibrat poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea concentrării și performanței cognitive, reducerea senzației de foame și menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

 

Omleta_cu_sos_de_ciuperci_03

Ingrediente: 

  • 2 oua
  • pătrunjel
  • coriandru

Ingrediente sos de ciuperci:

  • 15g unt
  • 75g ciuperci, feliate
  • 15gr făină
  • 85-120ml lapte
  • patrunjel proaspat tocat
  • sare și piper negru măcinat

Mod de preparare:

Pentru a face sosul de ciuperci, se topeste untul într-o tigaie și adăugați ciupercile feliate.

Gatiti ușor timp de 4-5 minute, amestecând din când în când.

Omleta_cu_sos_de_ciuperci
Se adauga făină, apoi se adaugă laptele, amestecand constant. Gatiti până la fierbere și se ingroasa.

Se adaugă pătrunjel și asezonati cu sare și piper. Păstrați sosul cald.

Se bat gălbenușurile de ou cu 15 ml apă și asezonati cu putina sare si piper.

Bateti albusurile pana se intaresc, apoi amestecati cu gălbenușurile.

Omleta_cu_sos_de_ciuperci_02

Se topeste untul intr-o tigaie mare și se toarnă amestecul de ou în tigaie.

Gatiti la foc mic timp de 2-4 minute.

Transferati omleta pe o farfurie de servire, se toarnă sosul de ciuperci deasupra si se serveste, cu pătrunjel si coriandru.

Omleta_cu_sos_de_ciuperci_03

Omleta cu sos de ciuperci

Omleta_cu_sos_de_ciuperci_03

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.