Reteta zilei: Nuggets de pui

Printeaza

Nuggets de pui din: piept de pui, apa, sare, sos worcestershire, faina, pesmet, praf de ceapa, praf de usturoi, piper negru, bicarbonat de sodiu, ou.

Nuggets de pui

Nuggets de pui

  • 4 piepti de pui dezosati
  • 2 Cani apa
  • 1 lingura + 1 lingurita de sare
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 1/2 cana faina
  • 2 1/2 Cani pesmet
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 2 lingurite praf de ceapa
  • 3/4 lingurite piper negru
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 ou + 2 linguri de apa

 

Mod de preparare:

Combina apa, sarea si sosul Worcestershire intr-un castron si toarna peste carnea de pui taiata bucati. Lasati la macerat intre 30 minute si 1 ora.

Intr-o tigaie combina pesmetul si uleiul de masline si amestecati pana se combina. Gatiti la foc mediu cateva minute.

Nuggets de pui

Combina pesmetul prajit, faina, condimentele, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un robot de bucatarie pentru 30 de secunde.

Lasati deoparte. Scurgeti carnea de pui si uscati bine cu prosoape de hartie. Bateti oul si amestecati cu 2 linguri de apa.

Nuggets de pui

Scufundati fiecare bucata de pui in amestecul de ou. Apoi dati prin amestecul de pesmet si bagati la cuptor pentru 12 minute.

Nuggets de pui

Nuggets de pui

Nuggets de pui

Pofta buna!

6 comentarii

  1. Sigur fac si eu nuggets de pui

  2. Bun, bun, o sa incerc si eu

  3. Ce bine arata

  4. Asa mai zic si eu, pare mai simplu sa faci nuggets de pui

  5. Cautam o reteta, sa vedem ce iese

  6. Nuggets fac acum 😛 Sa vedem ce iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.