Reteta zilei: Negresa

Printeaza

O reteta delicioasa de negresa din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, esente, coaja de citrice, praf de copt si faina. Am plecat de la reteta asta si am exclus alunele.

Negresa

Ingrediente:

  • o ciocolata amaruie (100 g)
  • un pachet de unt
  • 10- 12 linguri de zahar
  • doua oua
  • esente si coaja de citrice
  • un pachet de praf de copt/ bicarbonat/ amoniu pentru prajituri
  • o cana de faina

 

Mod de preparare:

Untul si ciocolata se pun la topit intr-un vas aflat la bain- marie. Se amesteca, iar cand totul a devenit lichid, se pun cele 10 linguri de zahar in ploaie.

Negresa_09

Se continua amestecarea pana cand se topeste zaharul, apoi se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.

Negresa_12

Intr-un vas se bat bine ouale, apoi se pune amestecul de unt, ciocolata si zahar (dupa ce se va fi racit). Se amesteca bine si se incorporeaza faina cu amoniul/ bicarbonat/ praf de copt. Se pune totul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Prajitura se da la cuptor pentru 20- 25 minute.

Negresa_15

Varianta: pentru a o glazura, 100 g unt se topesc impreuna cu 2 linguri de cacao si 4 linguri de zahar. Se amesteca bine si se toarna compozitia fiebinte peste prajitura calda inca.

Negresa_16

Lichidul va intra in prajitura, lasand deasupra zaharul care o va glazura.

Negresa_20

Negresa

Negresa_22

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A fost buna negresa? Ca nu prea ma atrage

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.