Reteta zilei: Negresa cu alune si glazura de ciocolata

Printeaza

Negresa cu alune si glazura de ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, alune, faina, praf de copt, zahar pudra, cacao, ulei, esenta de rom si esenta de vanilie.

Negresa cu alune si glazura de ciocolata

Negresa cu alune si glazura de ciocolata

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 250 g zahăr
  • 2 oua
  • 100 g alune
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente glazura:

  • 6 lg zahar pudra
  • 3 lg cacao
  • 2 lg ulei
  • 3 lg apa clocotita
  • Esenta de rom si vanilie

 

Mod de preparare:

Topeşte 100 g ciocolată la bain-marie impreuna cu untul şi zaharul. Lasa sa dea in clocot,, dupa care opreşte focul.

Cand s-a racit, adauga pe rand ouale, alunele zdrobite si faina in ploaie si praful de copt. Amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele.

Negresa cu alune si glazura de ciocolata

Toarna compoziţia intr-o tava pe hartie de copt. Coaceti la 170 C pentru 25 de minute.

Negresa cu alune si glazura de ciocolata

Pentru glazura: Se amesteca zaharul pudra cu cacaua, adaugam uleiul, amestecam bine, dupa care adaugam apa clocotita, esenntele si amestecam pana se omogenizeaza. Turnati glazura dup ace prajitura s-a racit complet.

Negresa cu alune si glazura de ciocolata

Negresa cu alune si glazura de ciocolata

Negresa cu alune si glazura de ciocolata

Pofta buna!

5 comentarii

  1. Valentina Negrescu

    Negresa cu alune si glazura de ciocolata, una din cele mai simple si bune

  2. Adriana Valentina

    Vreau si eu

  3. Like!

  4. Negresa cu alune e una din preferatele mele, ce-i drept, asta nu prea e reusita sau cel putin asa reiese din poze, dar merita incercata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.