Reteta zilei: Musaca de cartofi cu rosii si rozmarin
PrinteazaMusaca de cartofi cu rosii si rozmarin din: cartofi, ceapa, usturoi, usturoi, rosii, supa de pui, rozmarin, cimbru, ulei de masline, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 kg cartofi, taiati felii
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 cutie rosii, cuburi
- 3-4 cani supa de pui
- 1 legatura rozmarin, maruntit
- 2 linguri de cimbru
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3 linguri de unt
- sare si piper
Mod de preparare:
Puneti cartofii felii intr-o oala impreuna cu supa de pui la fiert. Fierbeti aproximativ 7-8 minute. Scurgeti si pastrati deoparte. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se incalzeste o tigaie, se incinge uleiul de masline si se adauga ceapa si rosiile. Gatiti cateva minute.
Se adauga usturoiul si se condimenteaza cu sare si piper. Scoateti amestecul din tigaie. Intr-o tava adaugati un strat de cartofi, amestecul de rosii, verdeata, inca un start de cartofi si presarati unt.
Asezonati cu sare si piper si dai la cuptor pentru 45-60 de minute. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti.
Musaca de cartofi cu rosii si rozmarin
Pofta buna!