Mousse de lamaie si coacaze din: biscuiti, unt, gelatina, lamai, crema de branza, zahar, vanilie, frisca, coacaze. Ingrediente: 90 g biscuiţi digestivi 50 g unt 4 foi de gelatină 2 lamai 200 g cremă de brânză 3 linguri zahăr pudră coajă de lămâie rasă extract pur de vanilie esenţă de migdale 200 g frişcă menta […]
Reteta zilei: Mousse cu ciocolata neagra
PrinteazaMousse cu ciocolata neagra din: galbenusuri de ou, oua, ciocolata neagra, zahar pudra, sirop de zahar, smantana si unt.
Ingrediente:
- 2 galbenusuri de ou
- 4 oua
- 200g ciocolata neagra
- 60g zahar pudra
- 1 lingurita de sirop de zahar
- 120ml smantana
- 25g unt nesarat
Mod de preparare:
Intr-o cratita la bain-marie puneti ciocolata, siropul de zahar si untul.
Amestecati bine pana se dizolva si se omogenizeaza.
Opriti focul apoi. Bateti galbenusurile de ou si smantana, incorporati amestecul de ciocolata topita.
Amestecati bine pana se combina.
Bateti albusurile de ou pana obtineti bezea.
Se adauga zahar si se continua amestecarea cu mixerul pana la omogenizare.
Turnati aproximativ jumatate din albusurile de ou batute in amestecul de ciocolata si amestecati cu o spatula.
Adaugati si restul din amestec si amestecati din nou pana la omgenizare.
Dati la frigider cel putin 2 ore. Serviti rece.
Mousse cu ciocolata neagra
Pofta buna!
poate iti place si:
Mousse de lamaie si coacaze
Pofta buna!
Bravo! Imi place cum a iesit 🙂