Reteta zilei: Morcovi murati cu ardei iute
PrinteazaMorcovi murati cu ardei iute din: otet, apa, ulei, ardei iute, chimen, oregano, boabe de piper negru, sare, morcovi, ceapa, usturoi.
Ingrediente:
- 2 cesti de otet
- 1 cana cu apa
- 1/4 ceasca ulei de canola/floarea soarelui
- 10 ardei iuti uscati
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita boabe de piper negru
- 1 lingurita de sare
- 1 kg morcovi, feliati
- 1/2 ceapa, feliata
- 2-3 catei de usturoi
- 1 ardei iute verde, fara seminte, feliat
Mod de preparare:
Intr-o oala mare combinati otet, apa, ulei si ardeii iuti. Fierbeti pentru aproximativ 5 minute, neacoperit. Adaugati chimen, piper, sare si oregano si fierbeti inca 5 minute. Adaugati morcovi, ceapa, usturoi si ardeiul iute si se fierbe timp de 8-10 minute.
Opriti focul si lasati sa se raceasca timp de cateva minute, apoi puneti in borcane si lasati sa se raceasca complet. Dati la frigider.
Morcovi murati cu ardei iute
Pofta buna!
Ce-mi plac, dar nu folosesc ulei de canola, nici macar nu am vazut un astfel de ulei
Dementiali au iesit, pur si simlu dementiali, nici prea picanti, perfecti!
Sa-mi dai si mie din morcovii astia murati 🙂
Vreaaau si eu, arata preaaa bineee