Reteta zilei: Mix de gogonele cu ceapa rosie in saramura

Printeaza

Mix de gogonele cu ceapa rosie in saramura din: apa, otet de vin rosu, ghimbir, fenicul, sare, seminte de coriandru, boabe de piper, seminte de fneicul, seminte de mustar, cuisoare, boabe de ienupar, foaie de dafin, ardei iute, gogonele, ceapa rosie.

Mix de gogonele cu ceapa rosie in saramura

Ingrediente:

  • 2 1/4 cani de apa
  • 2/3 cani de otet de vin rosu
  • 1 bucata ghimbir feliat
  • 4 crengute de fenicul
  • 2 linguri de sare
  • 2 lingurite seminte de coriandru
  • 1 1/2 lingurite de boabe piper
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 1/2 lingurita cuisoare
  • 1/2 lingurita boabe de ienupar
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ardei iute, taiat pe jumatate
  • 2 kg gogonele
  • 1/2 ceapa rosie mare, taiata felii subtiri

 

Mod de preparare:

Aduceti toate ingredientele, cu exceptia gogonelelor, cepei rosii, ardeiului iute si a crengutelor de fenicul la fiert intr-o cratita mare, amestecand pana se dizolva sarea.

Se aseaza gogonelele feliate, ceapa, crengutele de fenicul si ardeiul iute in borcane.

Mix de gogonele cu ceapa rosie in saramura

Apoi se toarna lichidul in borcane. Se lasa sa se raceasca omplet si se dau la frigider cel putin 2 saptamani inainte de servire.

Mix de gogonele cu ceapa rosie in saramura

Mix de gogonele cu ceapa rosie in saramura

Mix de gogonele cu ceapa rosie in saramura

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Gogonele cu morcov si sfecla

Gogonele cu morcov si sfecla

Gogonele cu morcov si sfecla din: gogonele, telina, morcovi, usturoi, ardei capia, sfecla rosie, porumb, telina. Ingrediente: 5 kg gogonele 1 ţelină 4-5 morcovi usturoi 4-5 ardei capia 1 sfeclă roşie 10 boabe de porumb frun­ze de ţelină Mod de preparare: Gogonelele se spală, se aşază în borcan şi printre ele se adaugă felii’de ţelină, […]

Gogonele umplute

Gogonele umplute

Gogonele umplute din: linte, gogonele murate, albitura, unt, usturoi, sare, piper, ceapa, salata. Ingrediente: 200 g linte de preferinţă roşie 1 fir de praz gogonele murate 2 rădăcini albitură (pătrunjel şi păstârnac) 50 g unt 2-3 căţei de usturoi sare piper 1 ceapă roşie câteva frunze de salată verde pentru decor   Mod de preparare: […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata mixul de gogonele 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.