Reteta zilei: Midii cu sos de rosii si bacon

Printeaza

Midii cu sos de rosii si bacon din: ulei de masline, bacon, ceapa, usturoi, dafin, ierburi de provence, rosii uscate, rosii, masline, vin alb, midii, sare, piper, patrunjel.

 

midii_cu_sos_de_rosii_si_bacon_03

Ingrediente: 

  • 2 linguri ulei de masline
  • 200gr bacon, maruntiti
  • 1 ceapa, tocata
  • 3 catei de usturoi tocat
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingura ierburi de provence
  • 1-2 linguri rosii uscate
  • 4 rosii, decojite si fara seminte, maruntite
  • 50gr masline, fara samburi, maruntite
  • 105 ml vin alb
  • 2 kg midii
  • sare si piper
  • 4 linguri patrunjel, tocat, pentru garnitura

 

Mod de preparare:

Se încălzește ulei într-o tigaie mare. Gatiti baconul pana devine crocant. Scurgeti cu ajutorul unei spumiere si pastrati deoparte.

Se adaugă ceapa și usturoiul și se rumenesc usor. Se adaugă ierburi, rosii uscate si rosii. Gatiti ușor timp de 5 minute, amestecand frecvent. Se adauga măsline și asezonati.

Adaugati vinul și midiile într-o altă tigaie.

Se acoperă și se agită la foc mare, timp de 5 minute, până când midiile se deschid.

Celele care nu se deschid se arunca.

midii_cu_sos_de_rosii_si_bacon

Se strecoara lichidul de la midii în tigaia cu sosul de roșii printr-o sită și fierbeti până când amestecul se reduce cu aproximativ o treime.

Se adaugă midiile și se amestecă bine. Scoateți și aruncați foaia de dafin.

midii_cu_sos_de_rosii_si_bacon_02
Se împart midiile și sosul in boluri.

Se presara cu bacon si patrunjel tocat. Serviti imediat.

midii_cu_sos_de_rosii_si_bacon_03

Midii cu sos de rosii si bacon

midii_cu_sos_de_rosii_si_bacon_03

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.