Reteta zilei: Marmeladă de mere, gutui si pere

Printeaza

O reteta de marmelada de mere, gutui si pere din: gutui, pere, zahar, apa si mere cretesti.

Marmeladă de mere, gutui si pere

Ingrediente:

  • 4 kg gutui sănătoase
  • 4 kg pere tari
  • 4 kg zahăr (sau doar 2 kg, dacă doriţi o marmeladă acrişoară)
  • 6 linguri apă
  • 4 kg mere creţeşti, roşii şi tari

 

Mod de preparare:

Tai fructele felii şi le cureţi de sâm­buri, cotor şi părţile de coajă pă­tate.

Pui fructele la fiert cu puţină apă într-o oală pe măsură, întâi la foc iute, apoi după primul clocot, la foc molcom, să iasă culoarea  din coji.

Marmelada_de_mere_gutui_si_pere

Când s-au înmuiat ca o pastă, adaugi zahărul şi laşi să fiarbă puţin, până se leagă bine zeama, de-abia să se se învârtă făcăleţul.

Marmelada_de_mere_gutui_si_pere_02

Laşi marmelada să se răcească, apoi o pui în borcane şi o aşezi pe raftul din cămară.

Marmelada_de_mere_gutui_si_pere_03

Marmeladă de mere, gutui si pere

Marmeladă de mere, gutui si pere

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:

Rulouri cu marmelada

Rulouri cu marmelada

Rulouri cu marmelada din: aluat de patiserie, marmelada de portocale, zahar brun, suc de portocale. Ingrediente:  300 g aluat de patiserie ¼ cana marmeladă de portocale 3 linguri de zahăr brun 3 linguri de suc de portocale   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 160C. Intindeti aluatul într-un dreptunghi mare. Se întinde marmelada uniform peste […]

Mere coapte cu marmelada

Mere coapte cu marmelada

Mere coapte cu marmelada din: mere, dulceata, albus, zahar. Ingrediente: 2 mere 2-3 linguriţe marmeladă de fructe 1/2 albuş 2 linguriţe cu zahăr pudră     Mod de preparare: Spălaţi fructele, curăţaţi-le de coajă, scoateţi-le casa seminţelor folosind un cuţit ascuţit si umpleţi-le cu dulceaţă. Aşezaţi-le în formă de sticla incasabila si tineţi în cuptorul cald […]

Prajiturele cu marmelada

Prajiturele cu marmelada

Prajiturele cu marmelada din: nuca, zahar, marmelada, unt. Ingrediente: 200 g nucă măcinată 125 g zahăr pudră 2-3 linguri cu marmeladă de caise zahăr vanilinat 1 lingură cu unt   Mod de preparare: Amestecăm în castron nuca măcinată cu zahărul, legăm amestecul cu marmeladă de caise şi frământăm pasta obţinută. Parfumăm cu zahăr vanilinat, mai […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • marmelada de mere

1 comentariu

  1. Imi place marmelada, sper sa-mi iasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.