Reteta zilei: Marmelada de ceapa rosie

Printeaza

Marmelada de ceapa rosie din: ulei de masline, ceapa rosie, fulgi de ardei rosu, zahr brun, otet de mere, sherry, ghimbir, stafide.

Marmelada de ceapa rosie

Marmelada de ceapa rosie

Ingrediente:

  • 1/4 ceasca ulei de masline
  • 6 cani ceapa rosie, feliata
  • 1/2 linguriță fulgi de ardei rosu
  • 1 cană de zahăr brun
  • 3/4 cană de oțet de cidru de mere
  • 1/2 ceasca sherry
  • 1 1/2 linguri de ghimbir ras
  • 1/2 ceasca stafide

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul la foc mediu. Adauga ceapa si fulgii de ardei roșu. Acoperiti si gatiti pana cand ceapa se inmoaie, amestecand ocazional, aproximativ 15 minute.

Marmelada de ceapa rosie

Se adauga zaharul brun, oțet, sherry și ghimbir. Gatiti neacoperit, aproximativ 20 de minute.

Marmelada de ceapa rosie

Adăugați stafide și se fierbe până când amestecul este foarte gros și întunecat, amestecand frecvent, aproximativ 20 de minute.

Marmelada de ceapa rosie

Se condimentează, după gust, cu sare și piper. Se răcește complet. Transferati in borcane si pastrati la rece.

Marmelada de ceapa rosie

Marmelada de ceapa rosie

Marmelada de ceapa rosie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata marmelada de ceapa, e buna?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.