Reteta zilei: Marmelada de ceapa rosie
PrinteazaMarmelada de ceapa rosie din: ulei de masline, ceapa rosie, fulgi de ardei rosu, zahr brun, otet de mere, sherry, ghimbir, stafide.
Ingrediente:
- 1/4 ceasca ulei de masline
- 6 cani ceapa rosie, feliata
- 1/2 linguriță fulgi de ardei rosu
- 1 cană de zahăr brun
- 3/4 cană de oțet de cidru de mere
- 1/2 ceasca sherry
- 1 1/2 linguri de ghimbir ras
- 1/2 ceasca stafide
Mod de preparare:
Incalziti uleiul la foc mediu. Adauga ceapa si fulgii de ardei roșu. Acoperiti si gatiti pana cand ceapa se inmoaie, amestecand ocazional, aproximativ 15 minute.
Se adauga zaharul brun, oțet, sherry și ghimbir. Gatiti neacoperit, aproximativ 20 de minute.
Adăugați stafide și se fierbe până când amestecul este foarte gros și întunecat, amestecand frecvent, aproximativ 20 de minute.
Se condimentează, după gust, cu sare și piper. Se răcește complet. Transferati in borcane si pastrati la rece.
Marmelada de ceapa rosie
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata marmelada de ceapa, e buna?