Reteta zilei: Mancarica de legume pe pat de orez brun
PrinteazaO reteta savuroasa de Mancarica de legume pe pat de orez brun din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, fasole, sare, piper, piper cayenne, orez brun si branza cheddar.
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei de măsline sau ulei vegetal
- 1 ceapa, tocata
- 2 căței de usturoi, tocati
- 3 dovlecei medii, tăiati în bucăți
- 1 cutie rosii taiate cubulete
- 2 cutii fasole
- 1/4 ceasca coriandru proaspat tocat
- Sare si piper, dupa gust
- Piper cayenne optional
- 3 căni orez brun
- Brânză Cheddar mărunțită-opțional
Mod de preparare:
Gatiti ceapa tocata in ulei incins 7-8 minute pana se inmoaie. Adăugați usturoiul și gatiti pentru inca 2 minute. Adauga dovleceii si continuati sa gatiti pentru aproximativ 5 minute.
Se adauga rosiile si fasolea, se amestecă pentru a se combina aromele. Lasati la fiert amestecul timp de aproximativ 10 minute, amestecand ocazional. Se adauga coriandru tocat. Se condimentează cu sare și piper după gust. Adăugați piper cayenne dupa gust.
Fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Serviti mancarica de legume pe pat de orez brun. presarati brânză Cheddar mărunțită sau coriandru tocat.
Mancarica de legume pe pat de orez brun
Pofta buna!
Foarte buna mancarica de legume