Reteta zilei: Mancare de vinete cu sos de rosii

Printeaza

Mancare de vinete cu sos de rosii din: vinete, rosii, ghimbir, usturoi, seminte de fenicul, seminte de chimen, coriandru, turmeric, praf de chili, piper, sare, ulei.

Mancare de vinete cu sos de rosii

Mancare de vinete cu sos de rosii

Ingrediente:

  • 2 vinete, taiate felii
  • 400g rosii tocate
  • 1 buc ghimbir, tocat
  • 8 catei de usturoi
  • 1.5 lingurita de seminte de fenicul
  • 1/2 lingurita de seminte chimen negru
  • 1 linguri de praf de coriandru
  • 1/4 lingurita de praf de turmeric
  • 1/2 lingurita de praf de chili
  • 1/2 lingurita de piper negru
  • sare dupa gust
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Taiati vinetele si puneti intr-o strecuratoare 20 de minute sa se scurga. Amestecati ghimbir si usturoi cu jumatate din cantitatea de rosii.

Prajiti vinetele si scoateti pe prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces.

Mancare de vinete cu sos de rosii

Adaugati 4 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se adauga semintele. Acoperiti si lasati cateva secunde.

Adaugati amestecul de rosii cu ghimbir si usturoi, restul de rosii tocate si condimentele si fierbeti pana cand amestecul devine gros.

Mancare de vinete cu sos de rosii

Adaugati vinetele prajite si se amesteca usor. Se acopera si se fierbe timp de 5 minute. Asezonati cu sare inainte de servire.

Mancare de vinete cu sos de rosii

Mancare de vinete cu sos de rosii

 

Mancare de vinete cu sos de rosii

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna mancare de vinete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.