Reteta zilei: Macaroane cu sos de unt si spanac

Printeaza

Macaroane cu sos de unt si spanac din: macaroane, unt, faina, lapte, parmezan, pesto, sare, piper, spanac.

Poate te intereseaza si:

 

Macaroane_cu_sos_de_unt_si_spanac_06

Macaroane cu sos de unt si spanac

Ingrediente: 

  • 2 cani macaroane
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de făină
  • 2 cani lapte
  • ½ ceasca parmezan ras
  • ¼ ceasca pesto
  • ½ linguriță de sare
  • piper
  • 500gr spanac

Mod de preparare:

Fierbeti pastele al dente si scurgeti intr-o strecuratoare.
Intre timp pregatiti sosul, se adaugă untul și făina într-un vas mic.

Macaroane_cu_sos_de_unt_si_spanac

Se încălzesc până când se formează o pastă cremoasă și începe să fiarba usor timp de 1 minut.
Incorporati laptele si bateti cu telul la foc mic pana se incorporeaza si se ingroasa. Opriti focul.

Macaroane_cu_sos_de_unt_si_spanac_02
Adaugati parmezan si pesto si amestecati pana se omogenizeaza. Asezonati cu sare si piper.

Macaroane_cu_sos_de_unt_si_spanac_03
Incorporati pastele si spanacul intr-o cratita. Se toarnă sosul peste.

Macaroane_cu_sos_de_unt_si_spanac_04

Se amestecă bine.

Macaroane_cu_sos_de_unt_si_spanac_05
Se serveste preparatul imediat.

Macaroane_cu_sos_de_unt_si_spanac_06

Macaroane cu sos de unt si spanac

Macaroane_cu_sos_de_unt_si_spanac_06

Pofta buna!

Poate iti place si:

Macaroane gratinate cu cascaval

Macaroane gratinate cu cascaval

Macaroane gratinate cu cascaval din: macaroane, unt, faina, oua, cascaval, lapte, pesmet, sare. Ingrediente: 500 g macaroane 120 g unt 2 linguri făină 3 ouă 150 g caşcaval 300 ml lapte 2 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă cu sare. Se scurg, se spală cu apă rece şi se […]

Macaroane_la_cuptor_cu_costita_si_rosii

Macaroane la cuptor cu costita si rosii

Macaroane la cuptor cu costita si rosii din: macaroane, costita, ceapa verde, sos de branza, mustar cu boabe intregi, cascaval, rosii. Ingrediente: 350 g macaroane 8 felii costita rupta 4 fire ceapa verde, taiata felii 500 ml sos de branza 2 linguri mustar cu boabe intregi 100 g cascaval razuit 6 rosii, taiate in doua […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Alea sunt macaroane, ca nu prea seamana cu niste macaroane

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.