Reteta zilei: Linguine cu creveti si anghinare
PrinteazaLinguine cu creveti si anghinare din: linguine, ulei, unt nesarat, usturoi, creveti, sare de mare, piper negru, inimi de anghinare, patrunjel, coaja de lamaie, suc de lamaie, parmezan.
Poate te intereseaza si:
- Salata de paste cu bacon si rosii cherry
- Paste cu dovlecel, smantana si parmezan
- Chiftelute de pui cu sos de rosii si paste
Ingrediente:
- 1 pachet linguine
- 3 linguri ulei de măsline
- 4 linguri de unt nesărat
- 3-4 catei de usturoi, tocat
- 500gr creveți decorticati
- 1 lingurita sare de mare
- ¼ linguriță piper negru, proaspăt măcinat
- 2 cutii inimi de anghinare
- ¼ cană pătrunjel proaspăt, tocat marunt
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- ¼ cană suc de lamaie
- ½ ceasca parmezan ras, pentru servire
Mod de preparare:
Scurgeti inimile de anghinare si taiati bucati.
Între timp, într-o oala mare fierbeti pastele al dente.
Intr-o tigaie adaugati 4 linguri de unt si 3 linguri ulei de masline. Adăugați usturoi si gatiti 1 minut. Adaugă creveții si se presara cu 1 linguriță de sare și ¼ linguriță piper negru.
Gatiti creveții 1-2 minute pe fiecare parte.
Incorporati anghinare si amestecati pentru a se combina încă 2 minute. Opriti focul și se adauga patrunjel tocat, 1 lingurita coaja de lamaie si suc de lamaie.
Se adauga creveții și anghinarele peste paste si amestecati pentru a combina. Serviti cu parmezan.
Linguine cu creveti si anghinare
Pofta buna!
Imi ploua in gura dupa pastele astea!
Foarte bune pastele cu creveti si anghinare