Reteta zilei: Lasagna cu pui si anghinare

Printeaza

Lasagna cu pui si anghinare din: piept de pui, anghinare, parmezan, rosii uscate, crema de branza, lapte, usturoi, busuioc, foi de lasagna.

Lasagna cu pui si anghinare

Lasagna cu pui si anghinare

 

Ingrediente:

  • 2 buc piept de pui, fiert și marunțit
  • 1 ½ ceasca anghinare, tocate
  • 2 cesti branza mozzarella, maruntita
  • 1 ceasca parmezan ras
  • ½ ceasca rosii uscate, tocate
  • 2 pachete de crema de branza
  • 1 cana de lapte
  • ½ lingurita praf de usturoi
  • ¼ ceasca busuioc proaspat, tocat
  • 12 foi de lasagna, fierte

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C. Intr-un bol, combinati carnea de pui, anghinarele, 1 ceasca de branza mozzarella, ½ ceasca parmezan si rosii uscate.

Intr-un blender se amesteca impreuna crema de branza, laptele, praful de usturoi și 2 linguri de busuioc. Incorporati jumatate din amestecul de lapte in amestecul de pui.

Lasagna cu pui si anghinare

Cealalta jumatate din amestecul de lapte se raspandeste pe partea de jos a unui vas termorezistent. Plasati 3 foi de lasagna in vas, urmate de ⅓ din amestecul de pui.

Repetati pana la terminarea foilor si a umpluturii. Presarti deasupra branzeturile ramase si acoperiti cu folie. Coaceti timp de 25 minute si apoi indepartati folia.

Lasagna cu pui si anghinare

Garnisti cu restul de busuioc ramas și mai coaceti 5 minute. Scoateti din cuptor și lasați sa se raceasca 5 minute, taiati si serviti.

Lasagna cu pui si anghinare

Lasagna cu pui si anghinare

Lasagna cu pui si anghinare

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Ce bine arata lasagna

  2. Nu ma omor dupa anghinare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.