Reteta zilei: Jeleu de capşuni

Printeaza

Jeleu de capsuni din: capsuni, zahar pudra, foi de gelatina, suc de lamaie si apa.

Jeleu de capşuni

Jeleu de capşuni

 

Ingrediente:

  • 550g capsuni
  • 250g zahar pudra
  • 10g foi de gelatina (6 bucati)
  • Sucul la de ¼ lamaie
  • 500ml de apa

 

Mod de preparare:

Curatati si taiati capsunile in sferturi. Puneti intr-un castron mare. Intr-o cratita adaugati zahar si apa. Fierbeti la foc mic si amestecati pana cand se dizolva zaharul.

Turnati peste capsuni. Adaugati suc de lamaie. Lasati sa se raceasca si dati la frigider pentru 12 ore. Strecurati printr-o sita.

Jeleu de capşuni

Pune foile de gelatina într-un castron cu apa rece timp de 3 minute pentru a se inmuia. Se toarna 100 ml de suc de capsuni intr-o tigaie mica si se incalzește la foc mic. Adaugati foile de gelatin si amesteca pana s-au dizolvat.

Jeleu de capşuni

Se toarna in castronul mare si se amesteca. Turnati in forme, dati la frigider si lasati cel putin 5 ore. Serviti dupa preferinta.

Jeleu de capşuni

Jeleu de capşuni

Jeleu de capşuni

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bine arata, bravo!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.