Reteta zilei: Inghetata cu migdale si cirese

Printeaza

Inghetata cu migdale si cirese din: cirese uscate, amanretto, zahar, oua, faina, smantana, frisca, esenta de mihdale, migdale.

Inghetata_cu_migdale_si_cirese_06

Inghetata cu migdale si cirese

Ingrediente: 

  • 1 cană cirese uscate
  • 1/4 ceasca Amaretto
  • 1 cană de zahăr
  • 3 oua
  • 1 lingura faina
  • 1 1/2 cani smantana
  • 1 cana frisca
  • 2 lingurite esenta de migdale
  • 1/2 ceașcă migdale feliate

 

 

 

 

Mod de preparare:

Tocati cireșele uscate. Combinati cireșe și amaretto intr-un bol mic si pastrati deoparte timp de o oră.

Inghetata_cu_migdale_si_cirese
Într-un castron mare combinati zahăr și ouă. Bate timp de 2-3 minute. Incorporati făină.

Inghetata_cu_migdale_si_cirese_02
Într-o cratiță medie, se încălzește smantana la foc mic. Incorporati smantana calda in amestecul de ou. Bateti până se combina. Se toarnă amestecul de ou înapoi în cratiță și se încălzește la foc mediu, amestecand constant, până când se ingroasa.

Inghetata_cu_migdale_si_cirese_03
Se strecoara printr-o sita cu ochiuri. Se incorporeaza frisca, cireșe, amaretto și esenta de migdale. Acoperiti cu folie de plastic si dati la frigider 2 ore.

Inghetata_cu_migdale_si_cirese_04
Preincalziti cuptorul, adaugati migdalele asezate pe o foaie de copt. Coaceți timp de 6-7 minute. Lasati sa se raceasca.
Se incorporeaza migdalele in amestecul racit si se amesteca.

Inghetata_cu_migdale_si_cirese_05
Dati la congelator cateva ore, apoi serviti.

Inghetata_cu_migdale_si_cirese_06

Inghetata cu migdale si cirese

Inghetata_cu_migdale_si_cirese_06

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Hmmmmm, imi ploua in gura dupa inghetata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.