Reteta zilei: Inghetata cu aroma de bourbon

Printeaza

Inghetata cu aroma de bourbon din: lapte integral, smantana, zahar brun, galbenusuri, zahar, sare, bourbon, esenta de vanilie.

 

Inghetata_cu_aroma_de_bourbon_07

Inghetata cu aroma de bourbon

Ingrediente:

  • 1 cana de lapte integral
  • 3/4 ceasca smantana
  • 1/2 cana zahar brun
  • 6 galbenusuri de ou
  • 2 linguri de zahar
  • 1/8 lingurita sare
  • 1 lingura de bourbon
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

 

 

Mod de preparare:

Se prepara o baie de gheata, prin plasarea unui bol de sticla sau de metal intr-un vas mare de gheata. Turnati smantana printr-o sita in castron. Intr-un mic bol, amestecati impreuna galbenusurile de ou, 2 linguri zahar si sarea. Amestecati bine.

Inghetata_cu_aroma_de_bourbon_02

Intr-o cratita medie se amesteca laptele si zaharul brun pana aproape da in fiert. Opriti focul. Incorporati usor in amestecul de ou, apoi turnati amestecul inapoi in cratita. Puneti cratita la cuptor la foc mic cateva minute.

Inghetata_cu_aroma_de_bourbon_04

Incorporati smantana dupa ce s-a mai racit amestecul si lasati sa se raceasca complet, amestecand ocazional. Adaugati vanilie, bourbon si dati la congelat peste noapte.

Inghetata_cu_aroma_de_bourbon_07

Inghetata cu aroma de bourbon

Inghetata_cu_aroma_de_bourbon_08

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.