Reteta zilei: Iepure in sos de vin cu usturoi

Printeaza

Iepure in sos de vin cu usturoi din: iepure salbatic, faina, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, usturoi, vin alb.

Iepure_in_sos_de_vin_cu_usturoi_07

Iepure in sos de vin cu usturoi

Ingrediente:

  • 1 iepure sălbatic, portionat
  • 50gr făină, condimentata cu sare și piper negru proaspat macinat
  • 300ml ulei de măsline
  • 5 crengute de rozmarin
  • 30 de catei de usturoi, decojit
  • 300ml vin alb sec

 

 

Mod de preparare:

Dati carnea prin faina, apoi prajiti intr-o tigaie in putin ulei de masline. Incorporati rozmarin, usturoi și restul de ulei de masline. Adăugați vinul și se amestecă bine.

Iepure_in_sos_de_vin_cu_usturoi_03

Se aduce amestecul până la punctul de fierbere, apoi se acopera partial cu un capac și lăsați să fiarba timp de aproximativ 2 ore.

Iepure_in_sos_de_vin_cu_usturoi_05

Când sosul s-a ingrosat, iar carnea este fragezita, indepartati oasele. Asezonati și serviti cu garnitura, dupa preferinta.

Iepure_in_sos_de_vin_cu_usturoi_06

Iepure in sos de vin cu usturoi

Iepure_in_sos_de_vin_cu_usturoi_08

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Delia Munteanu

    N-am mancat niciodata carne de iepure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.